středa 29. května 2019

Statistický soubor

Konkrétní prvky této množiny statistického pozorování se nazývají prvky. V prvé řadě jde o statistický soubor , což je konečná množina nějakých dat, která chceme zkoumat. Data mohou být obecná, může to být v zásadě cokoliv. Statistický soubor , jednotka, znak. Předpoklady: Pedagogická poznámka: Úvodní povídání zabere tak půl hodiny.


V nejhorším je možné spojit s následující . Základní pojmy: STATISTICKÝ SOUBOR je konečné množství dat, které chceme zkoumat. Součet četností se rovná počtu všech jednotek statistického souboru. Základní soubor pak zkoumáme pomocí statistických jednotek, které z něj. Tematická oblast: Kombinatorika, pravděpodobnost a statistika. Zcela obecně pak při tzv.


Za základní statistický soubor můžeme prohlásit například počet obyvatel v . Jednorozmeˇrny´ statisticky´ soubor. Souhrn statistických jednotek tvoří statistický soubor. Je to množina všech prvků, které jsou předmětem . Pro záznamy o hodnotách znaků v určitém statistickém souboru se používá termín statistická data, resp. Charakteristikou statistických zkoumání . Dvourozměrné rozdělení četností. Jednotlivé objekty nebo subjekty, . Zkoumání hromadných jevů předpokládá definování – z hlediska účelu zkoumání – vymezené množiny objektů . Vícerozměrný statistický soubor.


Při práci se statistickými údaji se velmi často setkáváme s daty , která jsou tvořena dvojicemi, trojicemi hodnot. Množina statistických jednotek stejného typu a shodného vymezení tvoří statistický soubor. V rámci statistického šetření budeme rozlišovat dva . Ve statistice se pracuje s několika základními pojmy, které si zde popíšeme. K popsání obrovského systému stačí pro běžné aplikace obvykle jen několik parametrů (tlak, teplota, objem).


Až do okresů či konkrétních jednotek. Vlastnosti statistických jednotek vyjadřují statistické znaky (proměnné). Individuální nositel vlastnosti daného statistického souboru.


Statistický soubor

Souhrn objektů, jejichž vlastnosti zkoumáme při statistickém šetření. Libovolné prvky statistického souboru. Chápat pojmy statistický soubor , rozsah souboru, statistická jednotka, statistický znak, umět sestavit tabulku rozdělení četností, umět znázornit. Kolik má pan Novák průměrně CD jednoho druhu?


Zapište tabulku tohoto souboru a sestavte sloupcový diagram (graf). Je množina prvků, které jsou předmětem statistického šetření. Pokud je kompletní množina prvků jedná se o tzv.


Statistický soubor

Klíčová slova: statistika, statistický soubor , statistická jednodnotka, statistický znak, Český statistický úřa Eurostat. Zkoumáme ho u statistických jednotek, kterými jsou například domácnosti, podniky či osoby. Sledované statistické jednotky tvoří statistický soubor. Kde se můžeme setkat se statistikou? Uveďte příklady využití statistiky.


Určitá množina prvků, charakteristická určitými vlastnostmi. Slovní úlohy, základy statistiky. Aritmetický průměr, modus, medián.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky