pátek 17. února 2017

Platy starostů obcí

Podle Nejvyššího správního úřadu má tedy každý právo znát, jaké odměny mají starostové, místostarostové či zastupitelé jednotlivých obcí. Funkce starosty v malé obci je nevděčná práce bez osobního volna a za. I on se domnívá, že plat starosty je v poměru k objemu práce, kterou . Právě ten totiž stanovuje odměny starostů , primátorů . Vyšší platy mají pozitivní vliv i na počet zvolených kandidátů s vysokoškolským magisterským. Starosta průměrné obce si přijde na tisíc. Kasy obcí by to vyšlo na více než půl miliardy korun.


Platy starostů obcí

Z rozhodnutí vlády jejich platy vzrostou průměrně o sedm procent. Podívejte se : Kolik bere váš starosta ! Záleží na pracovním nasazení a velikosti obce. Nejnižší bývá plat starosty , který pokračuje ve svém civilním zaměstnání.


Srovnejme platy starostů důsledně! Za splnění mimořádných nebo zvláště významných úkolů obce “. Odměna za práci, mzda, plat. Každé skupině je pak stanoven tabulkou plat starosty místostarosty, zastupitelů, členů . Nový způsob, podle kterého se jim budou mzdy vypočítávat, v pondělí projedná a . Zveme Vás na již tradiční Právní konferenci Svazu měst a obcí ČR,.


Kongres hotelu Jezerka v Seči. Indrová přivítala nové členy zastupitelstva obce i všechny přítomné na. Dle tabulky plat uvolněného starosty obce o velikosti Strážné je 36. Zápis z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Převýšov konaného dne 07.


Senát odmítl snížit platy starostů a zastupitelů z řad zákonodárců. O tom, kolik budou brát zastupitelé, . Premiér už nechce rozhodovat o odměnách starostů. Zastupitelstvo schválilo plat starosty , dle podmínek.


Platy starostů obcí

Nejste si jisti, zda měl starosta pravomoc o něčem rozhodnout? Neuvolněná místostarostka brala plný tabulkový plat, podle zákona měsíců odstupné ve výši měsíčního platu starosty a toto vše zatěžovalo rozpočet obce. Tento plat představoval 1 průměrné mzdy v zemi. V obci mediánové velikosti (cca 4obyvatel) měl uvolněný starosta nárok na odměnu . Neuvolněnému starostovi se poskytuje odměna v rozmezí od do násobku odměny, která by v té obci náležela uvolněnému starostovi. V čele slovenských obcí stojí přímo volený starosta a přímo volené zastupitelstvo.


Od ledna se tak zvyšovaly platy o sedm procent. Pracovní smlouvy vypracovává starosta nebo jím pověřený zaměstnanec,. Plat zaměstnanců obce v pracovním poměru založeným pracovní smlouvou se řídí . Zasedání zastupitelstva zahájil v 18. Dále starosta informoval, že je přítomno pět zastupitelů, omluvil se pan Zbyněk Dvořák a Jiří. V praxi se možno setkat s „otazníkem“, zda může starosta obce svou.


Těmito úkoly, včetně stanovení platu , může písemně pověřit tajemníka úřadu,. Platy zaměstnanců v pracovním poměru. Podíváme se na postavení starosty obce z různých úhlů pohledu. A pokiaľ sa Vám zdá, že ten Váš starosta má vysoký plat , tak sa pozrite na údaj.


Pýtajte sa Vašich poslancov, začnite sa možno viac zaujímať o chod obce , . Cesta k informácii, koľko zarába konkrétny starosta nemusí byť preto pre občana . Vezměme si například platy poslanců a porovnejme s platy starostů a pak s jejich.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky