středa 8. dubna 2015

Odměna člena zastupitelstva obce

Výše odměny neuvolněného člena zastupitelstva obce za měsíc. Poskytování odměny v případě souběhu výkonu několika funkcí. Dotaz: Člen zastupitelstva obce vykonává více funkcí najednou. Do tohoto souhrnu lze zahrnout pouze odměny za výkon funkce člena rady obce , předsedy nebo člena výboru zastupitelstva obce , předsedy . Zatímco uvolněný člen zastupitelstva má právní nárok na odměnu za výkon své . U uvolněných členů např.


Odměna člena zastupitelstva obce

V takovém případě se odměna poskytuje ode . Dvě skupiny členů zastupitelstva obce. Ve vztahu k odměnám rozlišuje dosavadní právní úprava dvě skupiny členů zastupitelstev , a to . Jak u uvolněných, tak u neuvolněných členů zastupitelstva obce přichází v úvahu poskytování odměny z rozpočtových prostředků obce za . Starosta obce vykonává funkci jednatele v obchodní společnosti založené obcí , do které. Určovat funkce, pro které budou členové zastupitelstva dlouhodobě . Hlavními zdroji právní úpravy odměňování členů zastupitelstev obcí jsou. Jde-li o odměňování uvolněných zastupitelů, odměna bude pevně . Měsíční odměna za výkon funkce uvolněného člena zastupitelstva obce se poskytuje dle. Nevyčerpaná dovolená uvolněného člena zastupitelstva z aktuálního . Zákon pro účely výpočtu odměn rozdělil obce (a městské obvody a části) do . Neuvolněný člen zastupitelstva obce může být souhrnně odměňován.


Odměna se členovi zastupitelstva obce poskytuje měsíčně. Pokud člen zastupitelstva obce vykonával funkci jen po část měsíce, náleží mu za tento měsíc . Stanovení měsíčních odměn neuvolněným členům zastupitelstva v souladu. Zastupitelstva města Liberec a členů (předsedů) výborů. Rozhodnutí o odměnách za výkon funkcí neuvolněných členů zastupitelstva obce ;. Existují značné nedůvodné rozdíly v právní úpravě odměňování členů zastupitelstev obcí , krajů a hlavního města Prahy - ve výši měsíčních odměn , resp. Podneckého Miroslava a podepsáním listiny „ Slib člena zastupitelstva obce “. Zřízení dalších výborů zastupitelstva obce a volba jejich předsedů.


Odměna člena zastupitelstva obce

Z odměn neuvolněných členů zastupitelstev se neodvádí pojistné na sociální. Výbory zastupitelstva obce a komise rady obce (§ 1- § 1zákona o obcích) . Nesprávný je občas uplatňovaný přístup, kdy obec. Před zahájením zasedání bylo členům zastupitelstva obce (při prezenci) předáno.


Splatnost a výplata odměny a dalších plnění poskytovaných v souvislosti s výkonem funkce členům zastupitelstva obce , jakož i srážky z nich, . Odměňování neuvolněných členů zastupitelstva města. Obec chce vybraným členům zastupitelstva obce poskytnout mimořádnou odměnu. Musí program navrhovaného zasedání zastupitelstva obce v případě . Tento fakt řeší stát tím, že za práci zastupitele vyplácí finanční odměnu a za jistých podmínek.


Tento zákon rozlišuje dvě skupiny členů zastupitelstva obce. Nařízení vlády o výši odměn členů zastupitelstev územních samosprávných .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky